Від сьогодні в 11 українських містах запрацювала послуга MobileID. Що це таке

20 грудня перший мобільний оператор в Україні повноцінно запровадив послугу MobileID

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб.

“Сьогодні маємо перші результати дуже складного та комплексного проекту, що тривав понад 2,5 роки - щойно перший з мобільних операторів в Україні повноцінно запровадив MobileID”, - пише Вискуб.

Тож, відсьогодні MobileID доступно абонентам Київстар в 11 містах України (Київ, Дніпро, Львів, Вінниця, Одеса, Житомир, Івано-Франківськ, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси).

“Цей день має зайняти окреме місце в timeline розвитку е-урядування в Україні”, - впевнений він.

Читайте також: MobileID в Україні: як працюватиме електронна ідентифікація через мобільний

 За словами представника Держагенства, на сьогодні громадянам та бізнесу вже доступно понад 100 пріоритетних публічних послуг онлайн. Водночас рівень використання е-послуг поки не є досить високим. І одним із ключових бар'єрів є відсутність у громадян зручних, доступних та безпечних засобів е-ідентифікації, переконаний заступник голови Держагентства з питань електронного урядування.

“Саме технологія MobileID та можливість підписувати е-документи за допомогою мобільного телефону має стати “ключем” громадян до прозорих та некорупційних електронних послуг. А також – стимулювати розвиток нових електронних сервісів в усіх сферах”, - пояснює Вискуб.

Також у Держагенстві анонсували "електронний кабінет водія" та відповідні електронні послуги для автовласників - ці послуги будуть доступні вже з використанням MobileID.

“Сьогодні історичний день та подія! Ми приєдналися до топ 20-30 країн світу, що запровадили MobileID! Тож маємо всі шанси для "цифрового прориву" у найближчі 2 роки!”, - додав заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб.