Сюжет нової серії культового серіалу "Чорне дзеркало" контролюватимуть глядачі

Перебіг подій у новій серії культового науково-фантастичного серіалу "Чорне дзеркало" компанії Netflix можуть контролювати глядачі

Про це повідомляє ВВС.

Події епізоду "Брандашмиг" (Bandersnatch) відбуваються у 1984 році. У серії йдеться про програміста на ім'я Стефан, який намагається адаптувати фантастичну книгу в стилі "Обери собі пригоду" для відеогри.

Під час перегляду серії глядачі мають робити вибір за головного героя і це впливає на подальший розвиток сюжету. В результаті епізод має різні версії розгортання подій.

90-хвилинний епізод знімали 35 днів. У деяких випадках за умови певного вибору глядачів тривалість епізоду може скорочуватися до 40 хвилин.

"Чи не найскладнішим було створити світ і різноманітні відгалуження та обмежити нескінченні потенційні варіанти і різні історії, які ви можете створити", - розповіла одна з творців епізоду Аннабель Джонс.

Директор Netflix з інновацій Карла Енгельбрехт зазначила, що існують "буквально мільйони варіацій історії", які можуть обирати глядачі. Так, на початку епізоду глядача просять обрати, наприклад, чим снідатиме головний герой, або яку музику він слухатиме в автобусі. У подальшому вибір стає більш значущим і важливим для життя Стефана. Історія має 5 варіантів закінчення.

Головного героя Стефана грає актор Фінн Вайгед, який раніше грав у фільмі "Дюнкерк". Netflix уже оприлюднила епізод.