Стартував прийом робіт на здобуття Міжнародної премії ім. Івана Франка у 2019 році

15 січня Міжнародний фонд Івана Франка розпочав приймати наукові роботи на здобуття Міжнародної премії ім. Івана Франка у 2019 році

здобутки (досягнення) у галузі україністики та за вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук.
 
Подання на здобуття Премії прийматимуть від академічних установ, вищих навчальних закладів України та країн світу, з якими Україна має дипломатичні відносини, а також від лауреатів премії попередніх років. На здобуття Премії приймаються лише наукові праці, які були опубліковані у 2016-2018 роках і які мають ISBN.
 
Фонду: www.frankoprize.com.ua. Друковані екземпляри наукових праць слід супровідні документи – на електронну адресу: frankoprize@ukr.net
 
Премії отримують грошову винагороду (у 2016 і 2017 роках преміальний фонд становив 500 тисяч гривень, у 2018 році – 400 тисяч гривень) та золотий знак лауреата.
 
народження Івана Франка.
 
Міжнародний фонд Івана Франка в 2015 році. Щорічна Премія є почесним галузі україністики та соціально-гуманітарних наук. Ініціатором створення фонду став онук Івана Франка – Роланд Франко.
 
Лауреатами Премії були: у 2016 році – Верховний Архієпископ-емерит україністики” лауреатом став професор Віденського університету, президент Міжнародної асоціації україністів – Міхаель Мозер, а в номінації “За вагомі здобутки почесний професор Львівського національного університету імені Івана Франка – україністики” лауреатом стала професор Українського католицького університету номінації “За вагомі досягнення у галузі соціально-гуманітарних наук” переміг Йоганнес Ремі - помічник професора Колумбійського університету (США).