Більше 3 тис. працівників Subaru два роки працювали понаднормово, але “встидались” вказувати це у звітах

Більше 3400 працівників японського автоконцерну Subaru з середини 2015 року до середини 2017 роки не отримували оплату за понаднормову роботу, оскільки самі занижували кількість робочих годин

Про це повідомляє Reuters.

Через це компанія не виплатила співробітникам близько 776 млн ієн (більше $ 7 млн). Борг за понаднормову роботу Subaru погасила тільки в березні 2018 року.

Subaru виявила заниження понаднормових годин під час внутрішнього розслідування, розпочатого після самогубства 46-річного співробітника в 2016 р.

Як зазначає Reuters, його самогубство розцінили як “Кароса” - тобто смерть, пов'язану з сильним робочим навантаженням.

Більшість опитаних співробітників під час розслідування зізналися, що вказували в документах занижену кількість робочих годин для того, “щоб не перевищити ліміт бюджету на понаднормову роботу”.

Subaru повідомила, що відтоді, як було виявлено порушення оплати праці, компанія вжила заходів, завдяки яким співробітники більше не можуть повідомляти неправдиві дані про робочих годинах.

Зараз Subaru веде переговори з родиною загиблого співробітника. Компанія не виплатила чоловікові за життя 4,08 млн єн (понад $ 37 000) за понаднормову роботу.

Читайте також: Японська економіка вже 20 років стабільна, і це погано. Чому