Вийшла книга спогадів легендарного керівника ОУН на Київщині

Нарешті надруковано повну версію спогадів організатора боївок ОУН в 1941-1943 рр. у Київській області, відомого українського підпільника, в'язня радянських таборів Володимира Покотила, які раніше можна було знайти лише у вигляді уривків у різних часописах та газетах

Мемуари під назвою "Лицарі золотого тризубу" вже представлено у Києві та Житомирі, передає Еспресо.TV.

"Лицарі золотого тризуба" - твір, побудований на документальному матеріалі, що підіймає глибини української, багатьом і досі невідомої історії, порушує проблеми загальнонаціонального значення. У ньому докладно висвітлено долю багатьох національносвідомих українців, які боролися за незалежність України з часів національно-визвольних змагань 1917–1922 рр. до 1961 р., показане життя у всіх його неприглядних проявах за часів німецької та московської окупації на Київщині, Львівщині та в таборах ГУЛАГу. Показано простих хліборобів, які переростали у борців, підпільників, катованих та переслідуваних сталінським та гітлерівським режимами", - зазначається в анотації.

Довідка

Володимир Кіндратович Покотило народився 25 жовтня 1922 року на хуторі Кірчик, що розташовувався у тодішньому Бишівському районі Київської області. Його батько воював проти російських окупантів разом з отаманом Опанасом Голубенком.

НКВС вперше заарештувало його в 11 років, під час Голодомору. 

Читайте також10 важливих фактів про Степана Бандеру

1941 - 1943 рр. - створював повстанські загони у Бишівському, Фастівському та Бородянському районах, а також відповідав за конспіративні квартири у Києві та передмісті для похідних груп ОУН. Повторно затриманий "Совітами", засуджений до розстрілу, однак знову тікає.

1943 - 1945 рр. - воює на Львіщині.

1946 - 1948 рр. - обласний провідник ОУН на Київщині.

Учасник Кенгирського повстання.

Звільнився лише 1961-го.

Прожив 90 років.