Білоруси заробляють $150 на місяць й клянуть Лукашенка, - опозиція

Середня щомісячна заробітня платня у багатьох регіонах Республіки Білорусь станом на початок 2019 року становить $150

Через це в країні зростає невдоволення диктатурою Лукашенка, пише Хартыя97.

"Рівень життя людини девальвує не з кожним роком, а з кожним кварталом... У всьому звинувачують Лукашенка. Клянуть його на кухнях, в особистих розмовах, навіть в громадському транспорті. Колишній електорат Лукашенко перетворився на найбільш "ядрьону" опозицію. Адже саме пенсіонери та бюджетники, які так його любили, сьогодні живуть гірше за всіх", - пояснив представник опозиційного "Білоруського Національного Конгресу" у місті Слонім Віктор Марчік.

Водночас, державна пропаганда розповідає на телебаченні про нібито середні посадові оклади білорусів розміром у $500 й про майже відсутнє в Білорусі безробіття.

"З одного боку, ми маємо білоруський народ, який прийнято вважати спокійним і розважливим, а з іншого боку - владу, над якою злий жарт зіграв "ефект жаби". Владні кола 25 років сидять у воді, градус якої все підвищується.

Лукашенко здається, що нічого не змінилося, але вода вже кипить. Через те, що у влади немає зворотного зв'язку, вони ризикують зваритися в цьому окропі. Якщо покладатися на придворних соціологів, які лестять "його королівському величності" і малюють красиві цифри підтримки, то нічого доброго з цього не вийде. Хочу нагадати, що у Чаушеску за два тижні до революції також були горезвісні 85-90%", - додав Марчік.

Читайте такожЯк виглядатиме аншлюс Білорусі

Як передає єдиний опозиційний білоруський канал Белсат, котрий веде мовлення з Польщі, в країні також мають місце оплати праці продукцією підприємства.

Зокрема, на гомельській фабриці трикотажних виробів "8 березня" вже втретє частину зарплатні видають панчохами, шкарпетками та нижньою білизною.