Росія планує скористатися ненавистю білорусів до Лукашенка, аби почати збройне вторгнення, - Статкевич

Російські генерали мають план з використання суспільних настроїв у Республіці Білорусь на свою користь, що передбачає подальшу окупацію країни

Про це на засіданні Ради Соціалістичного Інтернаціоналу у Санта-Домінго (Домінікана) заявив один з лідерів білоруської опозиції, соціаліст Микола Статкевич, передає Хартыя97.

Він порівняв ситуацію у Венесуелі зі станом справ у Білорусі й зазначив, що через зменшення російської економічної допомоги у нього на батьківщині зараз можуть розпочатися подібні процеси.

"Зараз російська допомога зменшується. Але білоруський режим у відповідь лише посилює соціальний тиск на громадян і відмовляється від необхідних реформ.

Напруга в країні і ненависть до диктатора ростуть. Про бажання змін заявляють 80% опитаних", - наголосив Статкевич.

Читайте такожЯк виглядатиме аншлюс Білорусі

При цьому росіяни збираються безпосередньо втрутитися у прийдешню кризу в Білорусі та піти шляхом інтервенції.

"Ваші генерали мають спокусу скористатися нашою боротьбою проти диктатури і втрутитися, щоб отримати собі територію "стратегічного балкона", яким вони вважають Білорусь", - наголосив Статкевич, звертаючись до присутніх на зустрічі делегатів від партії "Справедлива Росія" (РФ).

Однак, у відповідь російські загарбники, додав політик, отримають результат, прямо протилежний до того, на який вони очікують.

" ...Наш народ не прийме замаху на незалежність країни і спроби повернути йому ненависного диктатора на чужих багнетах. І тоді симпатії більшості білорусів до Росії обернуться на протилежність, а "білоруський балкон" перетвориться на "котел". Таке в нашій історії вже траплялося", - додав Статкевич.