РосЗМІ переконують, що Лукашенко готує навчання НАТО у Білорусі

Російське видання Lenta.ru стверджує, що заступник міністра закордонних справ Білорусі Олег Кравченко під час нещодавнього візиту до Вашингтона нібито запропонував провести в Білорусі вчення НАТО і розмістити в країні американських фахівців з дослідження соціальних мереж і контролю за інтернетом

На це 6 лютого 2019 року звернув увагу білоруський телеканал Белсат.

"Інформація Lenta.ru дуже схожа на звичайну "качку". Видання ні на кого не посилається - в статті просто зазначається, що "за деякими даними" Кравченко зробив таку пропозицію. Lenta.ru додає, що ці свідчення вважають точними "опитані" експерти". Однак імена експертів не озвучують", - зазначають білоруські журналісти.

Читайте такожЯк виглядатиме аншлюс Білорусі

Загалом стаття, опублікована росіянами 5 лютого, присвячена повороту Білорусі на Захід. У ній також стверджується, що Олександр Лукашенко нібито втомився від РФ і тепер хоче стати союзником США.

"Для білоруського президента дуже важливо отримати собі союзника на противагу Росії, яка розглядається в якості загрози суверенітету країни. Сполучені Штати прекрасно підходять на цю роль, оскільки починаючи з 2014 року криза в російсько-американських відносинах лише поглиблюється", - наполягає московське видання.