Путін прагне босніїзації України, - Пєкло про ідею щодо "автономії" для ОРДЛО

Якщо тимчасово окупованим російсько-терористичними військами окремим районам Донецької та Луганської областей буде надано статус автономії, Україна може піти шляхом Боснії та Герцоговини, чого б дуже хотіли у Кремлі

Про це донедавна надзвичайний та уповноважений посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло заявив в ефірі щотижневої аналітичної програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на телеканалі Еспресо.TV.

"Тут можна згадати те, що постало після Югославських воєн і називається Федерацією Боснії та Герцоговини. Така автономія робить країну винятково нестабільною", - зазначив дипломат.

Читайте також: Ян Пєкло: Безпека України означає безпеку Польщі

За його словами, так звана Республіка Сербська, що функціонує всередині Боснії, та її голова Мілорад Додік, "який є відверто проросійським", зараз намагаються впровадити "відверто дестабілізаційний рух у цілій країні Боснії і Герцоговини, підваживши Дейтонську систему".

"Це практично те саме, що - якби втілилися ці задуми - може статися і в Україні", - наголосив Пєкло. 

Наслідком чогось подібного, додав він, буде "поступовий поділ країни". Сама ж така "автономія" перетвориться на "інструмент для розхитування ситуації".