В Маямі випробували "літаючий" катер. Навіщо він потрібен

Стартап SeaBubble провів у Маямі випробування свого "літаючого" електричного катера, який в майбутньому дасть змогу частково замінити міські таксі

 Про це пише Tech Crunch.

Ідея SeaBubbles полягає в тому, щоб зменшити затори на дорогах і перевозити людей на більш екологічному і швидкому транспорті, ніж автомобілі. Катер здатний розвивати швидкість до 55 км / год, а вартість проїзду складе $ 2 за годину.

Літій-іонні акумулятори, які використовуються SeaBubbles, мають водонепроникність IP67, і з часом човен компенсує свою високу ціну в 200 тисяч доларів за рахунок економії на бензині і зниження витрат на технічне обслуговування.

Прототип катера має тільки 1,5 години автономної роботи й п'ять годин зарядки акумулятора, але компанія стверджує, що моделі, що надходять у виробництво, можуть працювати автономно 2,5 години і на перезарядку їм потрібно лише 35 хвилин перезарядку. Саме їх планують відправити цього літа першим покупцям. До 2020 року SeaBubbles планує випустити від 3 до 5 тис. таких "таксі" для перевезення людей по Сені.