Лукашенко пообіцяв об'єднатися з Росією, якщо США розмістять ракети у Європі

Президент Білорусі Александр Лукашенко висловив побоювання щодо можливого розміщення Сполученими Штатами ракет у Європі

Про це пише "Європейська правда".

Александр Лукашенко підкреслив, що вірить російській стороні в тому, що вона не порушувала Договір про ракети малої і середньої дальності (ДРСМД).

Що стосується потенційної загрози для безпеки Білорусі, Лукашенко підкреслив, що "це (розрив ДРСМД) катастрофа, особливо для нас".

"Я боюся того, що американці скористаються моментом - зірвали цей договір, і розмістять ракети в Європі. Ось тут вже мало не здасться і нам. Тому нам треба буде разом з Росією думати про заходи у відповідь. Від цього нікуди не дінешся, якщо це станеться. А гірше буде, якщо ці ракети будуть розміщені (не дай бог, гіпотетично) на території України. Тому моя відповідь однозначна: я категорично проти (розриву ДРСМД)" - заявив президент Білорусі.

Він висловив думку, що НАТО все-таки може піти на розміщення подібних ракет в Європі: "Мені здається, хоч Північноатлантичний альянс заявляє про те, що вони не збираються розміщувати в Європі ці ракети, це просто блеф. В іншому випадку, навіщо виходити. Навіщо було руйнувати цей договір?" - зазначив він.

Читайте також: Як виглядатиме аншлюс Білорусі