"Треба бути готовими до будь-якого повороту подій", - Лукашенко

Білорусь не відступить від реалізації "мирної зовнішньої політики", однак її збройні сили мають бути "готовими до будь-якого повороту подій"

Про це 22 лютого 2019 року заявив незмінний глава Республіки Білорусь Олександр Лукашенко під час відвідин Військової академії, передає Еспресо.TV з посиланням на БЕЛТА.

"Сьогодні ми бачимо, що діяльність Північноатлантичного альянсу на Європейському континенті значно активізувалася. Розширення військових блоків, розробка і впровадження нових технологій збройного протиборства ускладнюють ситуацію поблизу наших кордонів. Всім слід знати, що Білорусь не відступить від реалізації мирної зовнішньої політики", - розповів Лукашенко.

Глава білоруської держави заявив, що країна і надалі буде захищати свої інтереси, в тому числі в рамках спільної оборонної доктрини зі своїм стратегічним партнером - Російською Федерацією, з якою створено єдине військове угруповання.

Читайте такожЯк виглядатиме аншлюс Білорусі

Водночас, на звершення тієї частини свого виступу, яка була присвячена Росії, Лукашенко висловив певне застереження.

За його словами, співпраця з РФ не означає, що Білорусь відмовиться від взаємодії з іншими країнами у військово-політичній сфері, звернув увагу Олександр Лукашенко.

"Тим не менше ви, майбутні випускники Військової академії, повинні завжди бути готові до будь-якого повороту подій, бути високопрофесійними фахівцями, справжніми патріотами Батьківщини. Чи зобов'язані розуміти своє призначення в долі нашої держави", - підсумував правитель Білорусі.

Як вже повідомлялося, незмінний керівник Білорусі Олександр Лукашенко попередив співвітчизників, що наступні два роки країну "пробуватимуть на зуб" й власну незалежність треба буде відстояти.