"Ми домовимося про щось. Я впевнений", - Лавров про Союзну державу Росії й Білорусі

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що подальше виконання положень підписаного 1997 року союзного російсько-білоруського договору Москва узгоджує з офіційним Мінськом

Про це він розповів 24 лютого 2019 року в інтерв'ю китайським та в'єтнамським телеканалам, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

"... Ми готові продовжувати співпрацю настільки, наскільки готова це робити сама Білорусь. Мабуть, з цього ж виходить і білоруська сторона. Отже, ми домовимося про щось. Я впевнений в цьому", - зазначив він.

Читайте такожЯк виглядатиме аншлюс Білорусі

Зокрема, зараз, продовжив Лавров, працює спеціально створена група, яка перевіряє, що з підписаного в згаданому договорі виконується, а що ні, й, крім того, вона напрацьовує нові пропозиції.

"У нас дуже проста позиція, і вона поділяється президентом Білорусі Лукашенком. Є договір про створення Союзної держави Білорусі і Росії. У ньому викладено ті домовленості, які лягли в основу Союзної держави. Вони стосуються взаємодії в економіці, фінансах, в галузі політичної і зовнішньополітичної координації. У грудні було прийнято рішення створити робочу групу, яка зараз функціонує. Вона має подивитися, наскільки домовленості тієї доби на сьогоднішній день виконані, і що потрібно зробити, враховуючи сучасний стан розвитку Росії і Білорусії. Рівно про це і йде мова", - заявив голова російського зовнішньополітичного відомства.

При цьому він вважає, що "навколо цього питання занадто багато емоцій".

Читайте також: Віталій Портников: Лукашенко хапається за "Східне партнерство"