Facebook розблокував сторінку російських пропагандистів RT

Адміністрація соцмережі Facebook розблокувала сторінку проекту In the now, який належить російському телеканалу RT (Russia Today)

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сторінку In the now заблокували 18 лютого після публікації CNN про приховування зв'язку з Росією і фінансування з російського бюджету. Доступ до сторінки відновили після оприлюднення її адміністрацією даних про іноземне управління і фінансування на вимогу керівництва соцмережі.

Так, у розділі "Інформація" з’явилися відомості про те, що In the now - бренд медіакомпанії Maffick Media, яка належить ведучій RT Аніссі Науей і зареєстрованому в Німеччині відеоагентству Ruptly ("дочка" RT). Адміністрація соцмережі пояснила, що відтепер користувачі знають, хто стоїть за сторінкою.

Читайте також: Російські боти допекли Facebook. Як мережа боротиметься з пропагандою

Maffick Media виробляє вірусні відео для поширення у соцмережах. 51% компанії належить RT. Заблокований акаунт в основному поширював відео. Сторінка In the now мала на Facebook кілька мільйонів передплатників і мільйони переглядів відео.

Спецслужби США звинувачували RT у сприянні російському втручанню в президентські вибори у США в 2016 році. Мін'юст США у вересні 2017 року розпорядився зареєструвати цього мовника як іноземного агента. Мережа Twitter заборонила рекламу від RT і ще одного спрямованого російського пропагандистського агентства - Sputnik.

Читайте також: Російські тролі купили у Facebook рекламу, щоб розповісти американцям про погані США. Для чого їм це