Вінник: директор "Укроборонпрому" готовий співпрацювати з ТСК

"Укроборонпром" і Міноборони готові надати ТСК документи про запчастини, які фігурують у журналістському розслідуванні

Про це заявив голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради Іван Вінник, передає Еспресо.TV.

"Наша комісія працює абсолютно об'єктивно і неупереджено", - зазначив голова.

"Павло Букін, директор "Укроборонпрому" вже чітко зазначив, що готовий співпрацювати з ТСК, він вже готує копії всіх договорів, по яких постачалися запасні частини, які є предметом журналістського розслідування", - заявив Вінник.

Голова ТСК зазначив, що комісія буде клопотати перед СБУ про розсекречення цих документів, принаймні в тій частині, що стосується кількісних і якісних показників.

"Ми не будемо це робити щодо якихось детальних специфікацій, в інтересах національної безпеки, бо вони мають державну таємницю", - уточнив Вінник.

Він повідомив, що Міноборони вже готує інформацію про те, де ці запчастини встановлені і як вони функціонували. Представники замовника, які приймали цю техніку, також готують акти прийомки-передачі цієї техніки, інформацію про те, чи були у них якісь зауваження до якості цієї техніки.

За словами Вінника, ТВК звертатиметься за інформацією до військових частин, де експлуатувалися ці запчастини, запрошуватиме командирів і інших людей, які абсолютно неупереджені у цій справі.

"Я вам особисто гарантую, що зроблю все залежне, щоб вивести цю ситуацію на чисту воду, і не тільки на рівні своїх висновків, а ще й на рівні документів, які я буду демонструвати", - додав Іван Вінник.