Джордж Мартін відмовився зніматись у фінальному сезоні "Гри престолів"

Автор серії романів "Пісня льоду та полум'я", за якою створений серіал "Гра престолів", міг з'явитися в камео у 8-му сезоні

Про це сам письменник розповів Entertainment Weekly, передає Еспресо.TV.

Джордж Мартін вирішив не витрачати дорогоцінний час, а зосередитись на написанні шостої книги серії "Вітри зими".

"Девід та Ден (шоуранери "Гри престолів" Девід Беніофф та Ден Вайсс, - ред.) запросили мене для камео в одному з фінальних епізодів, що спокушало мене, - зазначив Мартін. – Але не думаю, що камео було б варте часу, який знадобився б на повернення до Белфаста".

Письменник зараз живе у штаті Нью-Мексико, і на шляху до Північної Ірландії йому довелося би перетнути майже всю територію США і перелетіти Атлантичний океан. 

Читайте також: Загадки тизера, версії фанів та натяки від акторів. Усе про фінальний сезон "Гри престолів" без спойлерів

До того ж, як розповів Джордж Мартін, він вже знімався в цьому серіалі. Письменник зіграв одного з гостей на весіллі Дейнеріс Таргарієн і кхала Дрого у пілотній серії "Гри престолів". Тоді матір драконів грала Тамзін Мерчант. Пізніше на цю роль затвердили Емілію Кларк, епізод перезняли, а відео за участі Джорджа Мартіна, відповідно, не потрапило на екрани.

Уже вісім років Джордж Мартін намагається закінчити шостий роман своєї саги - "Вітри зими". Остання книга вийшла у 2011-му. Саме робота над серіалом заважала автору завершити свою серію романів, у якій заплановано 7 книжок. Остання матиме назву "Мрія про весну". 

Зйомки приквелу "Гри престолів", сценарій до якого створювався у співавторстві з Мартіном, почнуться вже цього літа.