Розкрадання в "оборонці": очільник Укроборонпрому Букін заперечив отримання будь-яких "відкатів"

Гендиректор Укроборонпрому Павло Букін заперечив отримання будь-яких "відкатів" з угод 2016 року про ремонт казахських літаків

Про це повідомляє ВВС-Україна.

"Отримання якоїсь винагороди категорично заперечую. Це неправда", - заявив він.

За словами Букіна, деталі не закуповувалися по завищеній ціні.

"Завищену ціну категорично заперечую. У нас є відповідна процедура відбору постачальників. Зафіксована у часі і документах, у переписці. Ми готові всю цю інформацію надати на запит будь-якого правоохоронного органу", - сказав він.

Букін сказав, що у розслідуванні говориться про нібито завищену в сім разів ціну ввезених деталей. На його думку, не можна чітко робити висновок про те, що ціна була справді завищена.

"Що показується у розслідуванні (і це підкреслюють журналісти): що товар ввозився від самого початку як інший товар… - щоб приховати його військове призначення, тому що він встановлювався на військовий літак. Як у цьому випадку можна коментувати, чи було завищення, чи не було? Люди виконували завдання з постачання техніки поточного виробництва. На жаль, російського. Ми ще не освоїли виробництво цих комплексів самостійно", - пояснив гендиректор Укроборонпрому.

Крім того, журналісти запитали у Букіна, чи не планує він піти з посади генерального директора Укроборонпрому на час можливих перевірок, на що він відповів: "Наразі такого наміру в мене немає. Але це не якась категорична позиція. Просто я не вважаю себе винним у чомусь".

"Якщо потрібно буде, щоб я звільнився або усунувся з посади - я з жалем, але зроблю це. Спокійно і без якось політизації", - додав він.