НАБУ провело обшуки в помешканнях батька та сина Гладковських

НАБУ провело близько 20 обшуків у причетних до розкрадань в "Укроборонпромі"

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє Еспресо.TV.

За словами Ситника, в НАБУ не коментували ситуацію навколо "Укроборонпрому", трохи зачекали, щоб усі мали змогу висловитися щодо ситуації навколо оборонної сфери, бо "завжди, коли проводяться такі розслідування є певні маніпуляції". 

"Виходячи з того, що ми побачили в тих сюжетах журналістів, ми зареєстрували два кримінальні провадження. І сьогодні в рамках одного з них були проведені ряд обшуків, їх біля 20, в тому числі, за місцем проживання Ігоря і Олега Гладковських, Віталія Жукова, Андрія Рогози та інших громадян", – сказав директор НАБУ.

Кримінальні провадження, розпочаті детективами НАБУ, стосуються 10 державних підприємств, збитки від незаконної діяльності яких становлять близько 1 млрд грн. 

Ситник детально зупинився на схемах, які працювали на підпримствах "Укроборонпрому". Протягом тривалого часу військова техніка, майно були списані, викрадені або реалізовані при нульовій вартості. Потім списане майно, при нагоді, заявлялося, як нове або таке, яке представляє певну вартість.

За словами директора НАБУ, яскравий приклад розкрадань в оборонній галузі - Львівський бронетанковий завод, де збитки від незаконної діяльності посадових осіб становили 15 млн грн, справу вже передано до суду. 

Артем Ситник додав, що слідчі дії ще тривають, розслідування проводяться з нуля. 

Директор НАБУ сподівається, що Вищий Антикорупційний суд, який незабаром стане до роботи, визначить провину причетних і винесе вироки щодо кримінальних справ у оборонній галузі.