Представники "Опозиційного блоку" збивають поправки, які пом’якшували норми законопроекту про мову, - Княжицький

Про це в середу, 13 березня, сказав Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький в кулуарах Верховної Ради.

"До другого читання Комітет підготував збалансований демократичний законопроект. І він є більш ліберальним ніж у редакції першого читання. Представники "Опозиційного блоку" намагаються збити поправки. І це виглядає нелогічно, оскільки ті, хто називає себе захисниками прав громадян – повертають більш жорсткі норми, збиваючи правки. І виборці мають знати про це лицемірство", - наголосив він.

Читайте також: Княжицький: "Ми матимемо якісний закон про українську мову в українській державі, незважаючи на будь-який спротив"

На думку Миколи Княжицького, парламент повільно розглядає поправки, проте це дає змогу громадянам зрозуміти суть законопроекту, а також розвінчати величезну кількість хибних брехливих фейків, які розповсюджують противники  мовного законопроекту.

Нагадаємо, вчора, 12 березня Верховна Рада розпочала розгляд у другому читанні законопроекту №5670-д "Про функціонування української мови як державної".

Депутати розглянули 120 поправок з понад двох тисяч.

Всього внесли понад 2 тисячі правок до цього законопроекту.