"НАБУ було не те що в темі, а й в долі": Холодницький про приховування матеріалів справи про розкрадання в оборонці

Національне антикорупційне бюро не передало до САП матеріали щодо причетності посадових осіб до операцій в "Оптимумспецдеталі"

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю Цензор.Нет

Зазначається, що 1 березня 2017 року головний військовий прокурор Матіос спрямував до НАБУ матеріали щодо причетності посадових осіб до операцій в "Оптимумспецдеталі". НАБУ повинно ж було передати матеріали розслідування до САП.

"Заявляю офіційно: НАБУ незаконно умисно приховало від САП матеріали розслідування. Умисно чи ні – це встановить ДБР, провадження вже зареєстроване. Ми надамо повну підтримку у цьому питанні", - наголосив Холодницький.

Він додав, що якби не Bihus.info, "САП про це не дізналися б ніколи".

Холодницький зазначив, що НАБУ матеріали телефонної переписки могло розслідувати як мінімум з 1 березня 2017 року – тоді, коли її передали в НАБУ.

"Матіос вже підтвердив, що є 87 аркушів листування, де є обговорення по "Оптимумспецдеталі". Тепер точно бачимо, що НАБУ було не те що в темі, а й в долі. Рогоза чи Жуков скидали НАБУ проект відповіді, яку хочуть отримати про те, що "Оптимумспецдеталь" є хорошим підприємством. Тобто вони відсилали сам текст!", - розповів очільник САП.

Нагадаємо, у четвертій частині розслідування Bihus.info йдеться про те, що НАБУ, начебто, причетне до закриття справ про розкрадання в Укроборонпромі.

Йшлося про вилучення Оптимумспецдеталь зі створеного НАБУ переліку фіктивних компаній. Наявність у цьому переліку зупиняла виплати з боку Укроборонпрома.

Вже у січні 2017 року з'явився уточнений перелік, в якому не було підприємства Оптимумспецдеталь. Також НАБУ видало довідку, яка дозволяла фірмі Рогози працювати з Укроборонпромом.