Верховний суд відмовився повертати державі титано-магнієвий комбінат Фірташа

Верховний суд частково задовольнив скаргу адвокатів Дмитра Фірташа та безпосередньо Запорізького титано-магнієвого комбінату

Про це повідомляє ЦПК.

Тепер справу про повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату розглядатимуть спочатку - у господарському суді Запорізької області, йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що оголошення рішення у справі двічі відкладалося: суд мав оголосити рішення ще 12 березня. Однак суддя взяла перерву до 15 березня, а потім пішла на лікарняний.
  • Нагадаємо, що у сепрпні 2017 року голова НАБУ Артем Ситник повідомив, що український олігарх Дмитро Фірташ купив Запорізький титано-магнієвий комбінат фактично за $1.  
  • Господарський суд Запорізької області вирішив повернути майно "Запорізького титано-магнієвого комбінату" державі, ухваливши рішення про розірвання договору про заснування ТОВ “ЗТМК”. Адвокати олігарха оскаржили рішення.
  • 23 вересня 2017 року Національне антикорупційне бюро затримало директора ЗТМК Володимира Сивака, якого підозрюють у розтраті 492 млн гривень.  
  • Пізніше заступник голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Володимир Кривенко заявив, що Сивак виводив кошти з підприємства на рахунки третіх осіб на Кіпрі.