Військовополоненим морякам надішлють зі Львову футболки зі словами підтримки

У Львові люди написали на футболках слова підтримки українським морякам, яких Росія захопила у полон 25 листопада 2018 року

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Люди помолились за здоров’я полонених, після чого кожний міг написати слова чи намалювати малюнок на футболках, які надішлють українським морякам, щоб підтримати їхній моральний дух.

"І слова, і малюнок мають сенс. Головне, щоб це робилось із душею, щоб людина розуміла, що хоче донести до полонених, яких ми поважаємо. Нам важливо донести до всіх, що українці в полоні в Росії, підтримати хлопців", - сказала учасник акції Христина Мокрій.

Відповідну акцію організували через соцмережі, до неї долучилися небайдужі львів’яни, які переймаються долею українських моряків.

"У важку хвилину хочу підтримати українських моряків. Маємо вимогу, щоб писати російською, без української символіки, щоб пропустила цензура Росії, пишемо і листи морякам від львів’ян", - розповіла львів’янка Богдана Синєкевич.

Активіст Юрій Яценко, який потрапив у російський полон у 2014 році і провів у СІЗО в Курську рік і 5 днів, сказав, що Україна повинна ухвалити законопроект, який надасть правовий і соціальний статуси полоненим, надасть матеріальні гарантії їхнім сім’ям.

Наразі у полоні в Росії перебувають 74 цивільних громадянина України і 24 українські військовополонені моряки.

Фото: "Радіо Свобода"