Штамп "Вибув" зіпсує бюлетень: ЦВК просить не викреслювати кандидатів, які знялися з виборів

Кандидатів, які повідомили про зняття своїх кандидатур з виборів пізніше 7 березня, згідно із законом залишать у бюлетенях

Про це повідомили у прес-службі Центральної виборчої комісії.

За законом про вибори президента, ЦВК може скасувати реєстрації кандидатів на пост президента у будь-який час, але не пізніше ніж за двадцять три дні до дня виборів, з письмовою заявою про відмову від балотування.

"Таким чином строк подання до Центральної виборчої комісії зазначеного звернення кандидата на пост президента України минув 7 березня 2019 року", - зауважили у ЦВК.

Разом з тим, звернення, що надійшли після 7 березня, не розглядалися, а тому публічні заяви кандидатів на пост президента України стосовно відмови від балотування не мають жодних правових наслідків.

"Станом на 28 березня 2019 року Центральною виборчою комісією зареєстровано 39 кандидатів на пост президента України, включених до виборчого бюлетеня з чергових виборів президента України 31 березня 2019 року для голосування в день виборів, які залишаються суб’єктами виборчого процесу", - наголосили у Центрвиборчкомі.

Тому дільничні виборчі комісії не мають права вносити зміни до виборчих бюлетенів з використанням штампа "Вибув" без рішення Центральної виборчої комісії. Подібні дії будуть розцінені як псування виборчих бюлетенів та матимуть юридичні наслідки.