У Харкові прощаються із загиблою в ООС Яною Червоною

У Харкові прощаються із загиблою 2 квітня бійцем та волонтеркою Яною Червоною (позивний "Відьма"), яка воювала в зоні ООС в складі батальйону "Донбас-Україна"

Відповідні фото опублікувало "Громадське" у Facebook.

До пам'ятника Тарасу Шевченку прийшли сотні людей, щоб вшанувати пам’ять жінки. Поховають волонтерку на Алеї Слави на 18-му кладовищі Харкова.

Нагадаємо, у вівторок, 2 квітня, станом на 18:00 російські бойовики на Донбасі 10 разів обстріляли позиції української армії, при цьому 10 разів використали заборонену Мінськими домовленостями зброю. Яна Червона разом із молодшим сержантом Олександром Мілютіним загинули та двоє зазнали поранень.

Яна Червона була волонтеркою, постійно допомагала армії з перших дній війни, а згодом стала кулеметницею окремого штурмового батальйону "Донбас-Україна"  з вересня 2016 року і отримала позивний "Відьма". У жінки залишилось двоє дітей 8 та 10 років. 

"Вічна пам‘ять Яні й Олександру, вбитим російською міною на Донбасі. Хто бажає підтримати родини, можна перерахувати гроші на картку. Я так зробила і закликаю інших підтримати дітей і родини загиблих героїв. 5168742230861985 Сергій Червоний, чоловік-вдівець Яни. Донька Олександра - Дарина Мілютіна 4149439105275709", - написала віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.