6 квітня на фронті: з українського боку - 2 загиблих, з російського - 3 знищених, 1 поранений

6 квітня 2019 року російсько-окупаційні війська 14 разів обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил, при цьому сім разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 59 мінометних мін калібру 120 та 82 мм

Про це йдеться у зведенні щодо становища в районі проведення операції Об'єднаних сил станом на 07:00 неділі, 7 квітня 2019 року, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Також ворог обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - додають українські військові.

Читайте такожАндрій Піонтковський: Путінський міф здихає. Україна не має права капітулювати на порозі перемоги

Внаслідок учорашніх обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули.

При цьому, як наголошується, жоден обстріл з боку російсько-терористичних сил не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил.

Читайте такожОлександр Морозов: Путін хоче продати Києву "чеченський сценарій" для Донбасу

За даними розвідки, 6 квітня трьох окупантів було знищено, одного - поранено.

Від початку поточної доби, тобто вже у неділю, окупанти відкрили вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у районі населеного пункту Широкине.

Втрат серед особового складу немає.

Підрозділ, який зазнав вогневого впливу противника, відповів на обстріл із застосуванням штатного озброєння. Втрати ворога уточнюються.

Довідка

Протягом минулого 2018 року на фронті загинуло 133 захисників України, зокрема, двоє молодих дівчат.