США про вибори в Україні: "Були б щасливі, якби не були присутні росіяни"

У Державному департаменті США роз'яснили позицію щодо президентських виборів в Україні

Про це розповіла директор з планування політики у Державному департаменті США Кірон Скіннер, передає видання "Голос Америки".

"Результат виборів в Україні важливий для нас, але самі українці ухвалять рішення щодо того, хто отримає владу та якою буде форма урядування. Ми підтримаємо це рішення. Ми були би щасливі, якби в Україні не були присутні росіяни, але рішення щодо власного майбутнього ухвалять самі українці ", - відзначила Кірон Скіннер.

Пані Скіннер наголосила, що президент США прагне, аби Україна була цілісною.

"Для нас важливо те, що відбулося в Україні. І я думаю, ви бачили, що ми взяли на себе зобов'язання щодо питання оборони України, і що це відбулося саме за адміністрації Дональда Трампа і стало відходом від деяких заходів попередніх президентів США. Президент США вірить у державний суверенітет і прагне, щоб Україна була цілісною", - додала вона.

Нагадаємо, 7 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати першого туру президентських виборів: 

За Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців (5 713 825 осіб), за Петра Порошенка - 15,95% (3 014 523). Далі розташувалися Юлія Тимошенко з показником 13,40%, Юрій Бойко - 11,67%, Анатолій Гриценко - 6,91%. Ігор Смешко набрав 6,04%, Олег Ляшко – 5,48%. Олександра Вілкула підтримали 4,15% виборців, Руслана Кошулинського - 1,62%. Інші кандидати набирають менше 1%.