Ні до яких корупційних схем я не причетний, - Порошенко

Немає більш зацікавленої людини, ніж я, у тому, щоб якнайшвидше завершити розслідування щодо "Укроборонпрому" і відправити винних до в'язниці

Про це президент України Петро Порошенко написав у Twitter.

"Ні до яких корупційних схем президент Петро Порошенко не був причетний, і я з чистою совістю про це кажу", - наголосив президент в ефірі Радіо НВ.

За словами Порошенка, якщо в чомусь підозрюють президента, то треба бігти не на телеефіри і кричати про це за тиждень до виборів, треба звертатися до спеціалізованих органів, які незалежні від президента –  до НАБУ і САП.

"Я точно не знімаю з себе відповідальності і не збираюся ховатися від відповідальності. У нас зараз має бути чесна розмова з суспільством. І якщо треба дати урок Порошенку, то Порошенко цей урок отримав. Я налаштований на зміни", - заявив він.

Президент наполягає, що якщо є будь-які підстави, доведені правоохоронними органами, справа має бути направлена до суду. Суд прийме рішення і людина має опинитися у в’язниці. А якщо немає доказів, треба проінформувати суспільство і вибачитися.

За словами президента, його дивує позиція, коли розслідування по Укроборонпрому йде з 2016 року, справа по енергетичному сектору – з 2015 року.

"Де ви були ці роки? Чому справа не в суді? Чому навмисно і свідомо відбувається витік з правоохоронних органів саме напередодні виборів?", - наголосив президент.

Він також повідомив,  що зараз йде аудит в "Укроборонпромі". До цього залучено громадські організації, забезпечено безпрецедентний рівень прозорості.

"Немає більш зацікавленої людини, ніж Петро Порошенко, у тому, щоб якнайшвидше завершити розслідування і відправити винних до в'язниці", - підсумував президент.