Російські психіатри намагалися спровокувати полонених українських моряків

Під час психіатричної експертизи в московському Інституті імені Сербського лікарі намагалися вивести полонених українських моряків на розмову "по щирості"

Про це адвокат Марія Куракіна розповіла після зустрічі в Лефортово зі своїм підзахисним військовополоненим українським моряком Андрієм Артеменком, повідомляє Укрінформ.

"Як ми і очікували, лікарі намагалися різними питаннями вивести на розмову «по щирості». Як сказав мені Андрій, мої слова щодо можливих запитань у справі були в точку, і наша підготовка до цього варіанту розвитку подій йому допомогла. На питання у справі відповідати відмовився. Повідомив лікарям відомості за станом свого здоров'я - про отримані ним поранення, лікарські рекомендації", - розповіла Куракіна.

Вона уточнила, що на психолого-психіатричну експертизу в Інститут ім. Сербського "четвірку" українських моряків (Сорока Василь, Артеменко Андрій, Ейдер Андрій, Мельничук Олег) вивозили 28 березня.

Вона повідомила, що її підзахисний отримує не всю адресовану йому кореспонденцію.

"28 березня, одразу після його заяви, отримав листи від рідних і друзів - поштові та електронні, які йому надсилали ще в «Матросскую тишину» і тепер у «Лефортово». Також отримав листа від Ірини Геращенко, листи з різних куточків України (Ужгород), з Посольства Литви і навіть від ліги українських велосипедистів. Співробітники ізолятора видали роздруківку вхідної кореспонденції, і ми з'ясували, що далеко не всі листи Андрій отримав. Будемо розбиратися з цим далі", - сказала адвокат.

Вона додала, що скоро Андрій побачить свою наречену і хлопців із його "четвірки" на засіданні Лефортовського райсуду, яке відбудеться наступного тижня.