Московський "суд" залишив під вартою усіх 24 військовополонених моряків

17 квітня Лефортовський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою усім 24 військовополоненим українським морякам

Про це повідомляє "Громадське".

"Суд" у Москві продовжив термін тримання під вартою останнім двом "четвіркам" українським морякам. Зокрема, Богдану Небилиці, Юрію Будзилу, Володимиру Лісовому, Юрію Без’язичному, Олегу Мельничуку. Їх залишили у СІЗО до 24 липня. 

А пораненим морякам, Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру, Василю Сороці, продовжили тримання під вартою до 26 липня.

Сторона обвинувачення просила продовжити арешт, наголошуючи на необхідності отримання результатів експертиз.

Водночас, сторона захисту заявила, що українці є військовополоненими і мають бути звільнені, до того ж сторона захисту заявила, що захоплення моряків було фактом агресії з боку РФ.

А самі моряки не відповідали на жодні запитання окрім імені, віку та звання, наголошуючи, що відповідно до третьої Женевської конвенції є військовополоненими.

Читайте також: Що відомо про захоплених Росією українських моряків

Раніше повідомлялось, що 17 квітня Лефортовський "суд" Москви залишив під вартою Романа Мокряка, Андрія Оприска, Євгена Семидоцького та Сергія Цибізова до липня. А також "суд" залишив під вартою військових українських моряків Володимира Терещенка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Андрія Шевченка. "Суд" продовжив терміна арешту третій четвірці військовополонених, зокрема, трьом українським морякам та представнику СБУ: Денису Гриценку, В’ячеславу Зінченку, Михайлу Власюку, Андрію Драчу на три місяці.

Цього ж дня моряк Андрій Шевченко привітав дружину Настю із днем народження на засідання "суду" щодо продовження йому арешту.