У ГПУ назвали причину обшуків у НАБУ

У Генеральній прокуратурі пояснили, чому Державне бюро розслідувань проводить обшуки у Національному антикорупційному бюро

Про це написала речник генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

ДБР проводить обшуки під керівництвом ГПУ у НАБУ в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання держкоштів в оборонній сфері. Зокрема, проходить виїмка документів, що може свідчити про бездіяльність керівництва НАБУ у справі по розкраданню в "Укроборонпромі".

Як поянила Сарган, інформація Головної військової прокуратури, направлена до НАБУ в березні 2017 року, не отримала розвитку у розслідуванні.

ДБР оцінює бездіяльність керівництва НАБУ після отримання матеріалів Військової прокуратури та нереагування на відомості, що містилися в направлених документах.

Крім того, перевіряється інформація про позаслужбові стосунки керівництва НАБУ із третіми особами, які можуть свідчити про навмисне нерозслідування кримінального провадження по розкраданням в "Укроборонпромі", зокрема через ТОВ "Отпимумспецдеталь".