Горбатюк розповів, в який спосіб можна було запобігти кривавим подіям 2 травня 2014 року в Одесі

Ще до початку масових сутичок й зрештою пожежі в одеському Будинку профсоюзів співробітники МВС України мали, по-перше, роз'єднати обидва ворогуючих табори, а, по-друге, слід було затримувати антимайдівців за адміністративними статтями щойно у них з'явилися битки та захисні обладунки

Про це керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк розповів в програмі "Політичний маринад" з Мариною Данилюк-Ярмолаєвою на телеканалі Еспресо.TV.

"Там було на певному етапі достатньо просто розділити, не дати зійтися двом групам протестувальників. Антимайданівців упродовж трьох годин охороняли правоохоронці, а потім супроводили фактично до місця ходи ультрас. І після того відбулися зіткнення", - зазначив він.

Читайте такожВуличні бої в Одесі: 10 фактів про трагедію 2 травня

Окрім того, як наголосив Горбатюк, ще коли антимайданівці почали тільки збиратися - в обладунках, з битами - "у правоохоронців вже були підстави для того, щоб затримувати їх за адміністративними статтями".

"Крім того, вони на самому початку розтрощили автівку, а це вже кримінальна стаття. Тобто, ще на початку можна було б затримати більшу частину цих людей і тих наслідків, які сталися, однозначно не було. Але їм дали спокійно пройти і фактично зійтися в сутичці", - наголосив прокурор.

Повну версію інтерв'ю читайте ТУТ.