Дієтичні солодкі напої сприяють ожирінню. Вчені пояснили, чому

Вчені з Великобританії встановили, що діти, які п'ють дієтичну колу, отримують набагато більше калорій, ніж ті, хто п'є газовану воду з цукром

Про це повідомляє Fox News.

Дослідження проводилося серед американських підлітків, які за статистикою вважаються головними споживачами такої продукції.

Результати допомогли фахівцям довести, що дієтичні напої - це просто рекламний хід. Близько 7 тисяч школярів, які взяли участь в тривалому експерименті, були поділені на три умовні групи. Перша група вживала просту воду, друга група пила низькокалорійні напої, а третя - звичайні.

Виявилося, що обидві групи, які випивають солодку газовану воду, отримували щодня на 200 калорій більше, ніж любителі простої води. Медики кажуть, що це пов'язано з ефектом глюкозної бомби, коли цукровмісні напої викликають сплеск глюкози в крові, що провокує підвищений апетит.Тому підлітки з другої і третьої групи споживали більше їжі, ніж необхідно організму. На відміну від простої води, газовані напої "не економлять" калорії, тому дієтологи рекомендують повністю відмовитися від них.

Лікар Еллісон Сілветскі (Allison Sylvetsky) з університету Джорджа Вашингтона, зазначає: "Ці результати ставлять під сумнів корисність низькокалорійних підсолоджених напоїв, коли мова йде про скорочення калорій і регулювання ваги. Кращий вибір - це вода".