Нафтопровід Саудівської Аравії зазнав атаки безпілотників

У вівторок, 14 травня, в Саудівській Аравії ударні безпілотники атакували один з нафтопроводів, заявили в Міністерстві енергетики королівства

За наявною інформацією, дрони завдали удари по двох нафтоперекачувальних станціях на трубопроводі, по якому нафта транспортується з провінції Еш-Шаркійя в порт Янбу на Червоному морі, повідомляє Reuters.

Міністр енергетики Халід аль-Фаліх заявив, що в результаті атаки виникла пожежа, яку вдалося локалізувати. Одна зі станцій отримала незначні пошкодження. Удари дронів не вплинули на видобуток нафти або її експорт.

Єменські повстанці хусити взяли відповідальність за серію нападів безпілотників на об'єкти Саудівської Аравії. Представник повстанців Мухаммед Абдель-Салам заявив агентству The Associated Press, що удари дронів були "попередженням для Саудівської Аравії", щоб вона припинила свою агресію.

"Наша мета - відреагувати на злочини, які вони здійснюють щодня проти єменського народу", - додав він.

Нагадаємо, що 12 травня в водах Оманської затоки поблизу емірату Фуджейра була здійснена диверсія проти торгових суден. В результаті були пошкоджені два нафтові танкери Саудівської Аравії.