РНБО збереться, аби вирішити питання транзиту газу та запровадження ринку електроенергії

Рада національної безпеки та оборони України збереться на засідання 31 травня задля вирішення питань, пов’язаних з енергетикою, зокрема продовженням транзиту російського газу через Україну та запуск нового ринку електроенергії з 1 липня 2019 року

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Повідомляється, що засідання РНБО проходить у новому форматі. За словами секретаря РНБО Олександра Данилюка, під час засідання команда президента “буде заслуховувати уряд, без політики”.

“Є питання, чи буде Україна транзитером газу у 2020 році. Це питання як економічне, бо якщо цього не відбудеться, ми втрачаємо близько $3 млрд, так і геополітичне, оскільки у разі, якщо Україна не буде транзитером газу, ми стаємо об'єктом, а не суб'єктом”, - повідомив Данилюк.

Також РНБО має намір розглянути питання запровадження нового ринку електроенергії з 1 липня 2019 року.

“Це дійсно може вплинути на підвищення тарифів, створити нестабільність. Рішення про запровадження ринку електроенергії вже ухвалено Кабінетом Міністрів. Уряд нині не робить жодних кроків, аби проаналізувати ситуацію і сформувати позицію, чи потрібно відтермінувати його запровадження, чи ні”, - зазначив Данилюк.