Огризко розповів, що Україні слід зробити в ПАРЄ після повернення делегації РФ

Екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко заявив, що після повернення делегації РФ до сесійної зали ПАРЄ Україні слід бойкотувати голосування на виборах генерального секретаря Ради Європи

Про це Огризко заявив у ефірі Еспресо.TV.

"Насамперед треба вдатися до певних технічних моментів і щонайменше не проголосувати на виборах нового очільника Ради Європи - генерального секретаря, - бо, бачите, наші західні партнери боялися, що якщо не проголосує РФ, то його легітимність буде підірвана. Тепер давайте зробимо це з українського боку та подивимось, яким чином на це будуть реагувати наші західні партнери", - сказав Огризко.

За словами Огризка, головною причиною повернення РФ до ПАРЄ була не потреба в російських членських внесках, а прагнення Ради Європи "дати Росії шанс виправитися".

"На превеликий жаль, гору взяла абсолютно неадекватна позиція, що "ми повинні дати Росії шанс виправитися". Особисто для мене це загадка. Я думаю, вони прекрасно розуміють, що таке Росія - що це злочинець, убивця, агресор, країна, яка анексує чужу територію, порушує права людини, на яких базується західна система. І разом із цим вони дозволяють цьому злодію бути серед них. Для мене ключове питання - ціннісне: чи Європа розуміє, що у такий спосіб вона підриває основи власного існування? Мені це нагадало Мюнхенську змову, за яку людство потім заплатило жахливу ціну", - додав Огризко.

Мюнхенська угода 1938 рооку - підписана в Мюнхені 30 вересня 1938 року прем'єр-міністром Великої Британії Невілом Чемберленом, прем'єр-міністром Французької республіки Едуаром Даладьє, райхсканцлером Третього Рейху Адольфом Гітлером та прем'єр-міністром Королівства Італія Беніто Муссоліні угода, за якою Судетську область передавали від Чехословацької республіки Третьому Рейху, а Чехословацька республіка мала задовольнити територіальні претензії Польської республіки та Королівства Угорщина.

Після отримання Судет нацистська Німеччина врешті захопила всю територію Чехословацької республіки, а далі висловила претензії на "вільне місто" Данциг (Ґданськ), змусила Литву віддати Клайпедський край (Мемель) і напала на Польщу, що стало початком Другої Світової війни.