Українцям треба готуватися до серйозного бою у мінському процесі, - Безсмертний

Росія використала момент виникнення протирічь всередині України

Про це український політик Роман Безсмертний заявив у програмі "Вердикт" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV.

"Президент Зеленський знав, що засідання ПАРЄ закінчаться поверненням до роботи делегації РФ, тому він і не зустрівся з нашими депутатами. Точніше буде сказати, що він уникнув цієї зустрічі, оскільки між новою командою влади і більшою частиною сьогоднішнього парламенту точиться емоційна дискусія. Це не просто «страсбурзька змова», це розрахунок Україною за те, що відбувається у світі", - сказав Безсмертний.

За його словами, зараз треба без емоцій розробити контрдії, як по лінії ПАРЄ, так і по лінії ЄС. Політика між Вашингтоном, Лондоном, Берліном і Парижем скоординована, а це означає, що ми отримаємо інші сигнали з нормандського формату. Тому нам треба готуватися до серйозного бою у мінському процесі.

"Якщо ми не будемо погоджувати позиції між президентом, МЗС і парламентом, ми розсиплемося в аргументації. Нам сьогодні конче необхідно зберегти санкційну політику щодо РФ , допомогу, яку отримувала Україна, розвивати рух до ЄС і НАТО. Ця ситуація має стати для всіх нас уроком, як вибудовувати зовнішню політику під час виборів, коли до влади приходять протилежні політичні сили", - пояснив Безсмертний.

Він додав, що Росія використала момент виникнення протиріччя всередині України.

"Що може трапитися? Українська делегація на емоціях може зайти в піке в ПАРЄ, може заявити про свій вихід. А це не скоординований крок. Розвалиться система в Раді Європи, а за цим треба буде Україні налагоджувати стосунки з Берліном, Лондоном, Парижем. Все, що сьогодні відбувається свідчить про одне - глибокі інституційні помилки в організації державних інституцій", - пояснив політик.

Читайте також: Хто голосував за повернення РФ до ПАРЄ. СПИСОК