Гопко: повернення РФ до ПАРЄ - конкретний знак щодо питань про територіальну цілісність України

Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах вважає, що рішення про повернення Росії до ПАРЄ – це сигнал не лише про саморуйнування Ради Європи, а й про подальші перспективи вирішення питань щодо відновлення суверенітету України

Про це народний депутат, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Анна Гопко заявила в коментарі Еспресо.TV.

"Росія робила спроби повернутися до ПАРЄ неодноразово, і ми ці атаки відбивали. Вікно можливостей з'явилося на початку президентської кампанії в Україні, вже тоді були сигнали. Спочатку вони були не публічними, але потім ми бачили відкриті заяви керівництва Німеччини і Франції про те, що таке рішення, імовірно, буде ухвалене", - сказала нардеп.

Вона зазначила, що фокус українців тоді був більше спрямований на президентську кампанію. 

"Треба зараз робити висновки, тому що це перший публічний сигнал не лише саморуйнування Ради Європи, здачі європейських цінностей, підрив верховенства права, але це й конкретний знак щодо подальших питань про відновлення територіальної цілісності і суверенітету України", - наголосила Гопко.

Вона зазначила, що для країн "нормандської четвірки" важливо нормалізувати відносини з Росією, вивести Путіна з ізоляції і торгувати".

Голова Комітету ВР у закордонних справах додала, що захист національних інтересів – це безперервний процес. І він триватиме і надалі.