Україна не вийшла з ПАРЄ, а репутація Асамблеї в Європі підірвана, - Береза

Українська делегація призупинила свою роботу в ПАРЄ на період цієї сесії

Про це член української делегації в ПАРЄ Борислав Береза написав у Facebook.

"Аби мережею не поширювались фейки", Береза зробив наступні заяви:

  1. Україна не вийшла з ПАРЄ.
  2. Українська делегація призупинила свою роботу в ПАРЄ на період цієї сесії і буде брати участь виключно в процесах по оскарженню повноважень російської делегації і накладенню на неї санкцій.
  3. У європейських ЗМІ почалася кампанія по обструкції (протидія нормальній роботі засідання , - Ред.) депутатів ПАРЄ, які проголосували за повернення до Асамблеї російської делегації. У німецькій пресі почали вже публікувати поіменний список усіх, хто проголосував. Репутація ПАРЄ в Європі сильно підірвана.
  4. Реакція України повинна бути виваженою, прагматичною, цинічною і болючою для ПАРЄ. Це повинно бути швидке консолідоване рішення Верховної Ради, президента і міністра закордонних справ. 
  5.  Україна буде і далі взаємодіяти з ПАРЄ, як з органом, в якому приймаються важливі резолюції. Формат роботи буде визначено найближчим часом.

 Він зазначив, що один з варіантів реакції України - це відгук запрошення ПАРЄ бути спостерігачами на виборах в Україні і закриття офісу Ради Європи в Києві через непродовження меморандуму.