Береза насварив нардепів і відзвітував про роботу ТСК щодо нападів на Гандзюк та інших активістів

Голова Тимчасово-слідчої комісії щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів Борислав Береза відзвітував у Верховній Раді щодо розслідування цих справ

Відзвітував він під час засідання Парламенту, передає Еспресо.TV

Під час свого виступу Борислав Береза накричав на депутатів, які підняли галас у залі:

"Поки ви тут галас піднімаєте, може почуєте трошечки? Тут піднімається питання вбитої Гандзюк. Трохи поваги! Ці люди привели вас до влади!", - звернувся до нардепів голова ТСК.

Після цього Береза зазначив, що суспільство та нардепи досі не отримали прізвища замовників вбивства Гандзюк. Також правоохоронці досі не встановили осіб, які замовили напад на Устименка (активіст Автомайдану, на якого напали з ножем) та Михайлика (одеський активіст Олег Михайлик).

"На Стерненка здійснена серія нападів, замовників та організаторів нападу не встановлено. По справі Стерненка порушені строки розслідування. Напади в Одесі на активістів мають системний характер", - зазначив Береза.

Голова ТСК додав, що в Одесі місцева влада залучає комунальну силову структуру "Муніципальна варта" для залякування громадських активістів. Аналогічна діяльність й в інших містах.

Він наголосив, що комісії невідомі результати службових розслідувань, бо їх не надали і уникали будь-яких можливих варіантів надання.

"Вважаю роботу правоохоронних органів щодо нападів на активістів незадовільною. Активісти, які борються з корупцією, - незахищені", - підсумував Береза.

Після цього голова Верховної Ради Андрій Парубій поставив на голосування питання щодо повернення до розслідування вбивства Гандзюк й нападів на інших активістів (продовження роботи ТСК).

Рішення ухвалили 227 голосами.