Верховний Суд все ж таки не допустив до виборів нардепа-втікача Онищенка

Верховний Суд Україні в ніч на неділю, 21 липня 2019 року,задовольнив апеляцію Центральної виборчої комісії на рішення Шостого адмінсуду Києва, який зобов'язав комісію зареєструвати Олександра Онищенка кандидатом в депутати

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ЦВК.

"Рішенням Верховного Суду від 21 липня задоволено апеляційну скаргу ЦВК, яку комісія подала на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 17 липня, яким ЦВК зобов'язали зареєструвати Онищенка О.Р. кандидатом в народні депутати в ОВО №93", - йдеться в прес-релізі Комісії.

Як зазначається, Верховний Суд дійшов висновку, що обставини, на які посилався Онищенко для пояснення своєї відсутності в Україні протягом останніх 5 років, а саме те, що він нібито навчався за кордоном, і які були визнані Шостим апеляційним адміністративним судом нововиявленими, існували на момент прийняття судового рішення.

У своєму рішенні Верховний Суд встановив, що надання неналежної правової оцінки встановленим фактичним обставинам справи привело Шостий апеляційний адміністративний суд до помилкового висновку.