У Нафтогазі прокоментували ідею продовжити транзит російського газу на рік

Пропозиція продовжити транзит російського газу через Україну на рік, а не на 10 років є спробою отримати контракт на термін до кінця будівництва Північного Потоку 2

Про це заявив у Facebook директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

"Джерела Reuters кажуть, що Газпром хоче контракт на транзит не на 10 років, як запропонувала Єврокомісія, а тільки півроку-рік, поки не добудують Північний Потік 2. Прокоментую. По-перше, було б бажано, щоб Газпром відповів офіційно на пропозицію Єврокомісії. Якщо Газпром не приймає цю пропозицію, нехай запропонує свій варіант. Причому бажано з усіма деталями. Наприклад, чи готовий Газпром на практиці розблокувати можливість іншим компаніям здійснювати транзит газу з території РФ. Ми його уважно розглянемо", - написав Вітренко.

Директор НАК "Нафтогаз" наголосив, що зупинка будівництва Північного Потоку 2 є єдиною умовою збереження транзиту російського газу через Україну.

"Українська сторона неодноразово наголошувала, що ми зацікавлені у продовженні транзиту, і тому ми займаємо конструктивну позицію. По-друге, це ще раз доводить, що поки що чи неєдиними важелем впливу на збереження хоч якогось транзиту через Україну є зупинка будівництва Північного Потоку 2. Сподіваюсь, на це звернуть увагу у Єропі, зокрема в Німеччині. Ну і ще раз принагідно дякуємо Данії", - додав Вітренко.