У Міносвіти оприлюднили зарплати "найгрошовитіших" в Україні робітничих спеціальностей

Середня зарплата фахівця з профтехосвітою наразі становить не менше 7 тис. гривень на місяць, а для деяких професій - від 15 до 20 тис грн.

Про це заявила керівник директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міносвіти.

Вона також зазначила, що вже кілька років поспіль традиційно добре оплачуваними професіями є ті, які стосуються аграрного та будівельного секторів, а також сфери обслуговування. Водночас є дефіцитні професії або професії з особливими умовами праці. Вони також мають високий рівень оплати на ринку праці.

До десятки робітничих професій із високим заробітком належать:

"Коли ми говоримо про перспективи заробітку для випускників, то тут треба врахувати складність професії, особливості роботи та затребуваність на ринку праці. Але знову ж таки, йдеться про усереднені, офіційні показники від роботодавців, які звернулися до Державної служби зайнятості. У приватному секторі, де рівень зарплати може бути гнучкішим, гарний робітник може заробляти більше фахівця з вищою освітою", - пояснила Шумік.

Дані щодо середнього заробітку за різними класифікаціями професій взято з аналітичних досліджень Державної служби зайнятості станом на липень 2019 року.