Стефанчук відповів щодо обґрунтованості подання Зеленського на звільнення ЦВК

Представник президента у ВР вважає, що обґрунтованість – це оціночна категорія, тому кожен сам приймає рішення щодо обґрунтованості

Про це Руслан Стефанчук сказав журналістам, передає Еспресо.TV.

Відповідаючи на питання, чи є обґрунтованим подання Володимира Зеленського про розпуск ЦВК, він зазначив: "Щоб скоротити час, Зеленський зробив обґрунтоване подання, яке роздав вам усім (журналістам, - ред.), воно на 5-6 сторінках, там обґрунтованість по кожному рішенню суду. Ви можете з цим ознайомитись і дійти до власного рішення, наскільки воно обґрунтоване. Сутність обґрунтованості – це оціночна категорія, яка не має чітких питань в національному законодавстві. Тому кожен сам приймає рішення щодо обґрунтованості".

Стефанчук також зауважив, що є прихильником інституційного підходу в формуванні незалежних інституцій.

"Але мені видається, що наведені факти в даному поданні визначають одне: іноді незалежність об'єктивних інституцій повинна супроводжуватись незалежністю суб'єктів, які там перебувають. Тому ще раз підкреслюю, я глибоко переконаний, що подання, яке внесене президентом, є обґрунтованим, і президент вносить прохання задовільнити його", - додав він.