Конгрес США закликали до імпічмента Трампу, якщо підтвердиться його тиск на Україну з метою перемогти Байдена

У разі, якщо підтвердиться інформація про тиск Дональда Трампа на українську владу з метою здобути перемогу на наступних президентських виборах у США, Конгрес муситиме застосувати процедуру імпічменту

Про це заявив у Twitter американський юрист Джордж Конвей.

"Якщо це дійсно сталося, Дональду Трампу мають негайно оголосити імпічмент і усунути його від посади", - написав Конвей.

Йдеться про поширену, зокрема виданням The Independence, інформацію, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським Дональд Трамп міг вимагати від українського колеги відкрити розслідування проти сина екс-віцепрезидента США Джо Байдена. Демократ Джо Байден має намір брати участь у президентських перегонах і наразі є головним конкурентом Трампа.

Сам Трамп заявив у Twitter, що вважає поширену інформацію "фейковими новинами" та "гарасментом".

"Усі опитування та деякі абсолютно нові опитування демонструють дуже малу підтримку імпічменту. Таке марнування часу, який з особливо великою користю можна присвятити зниженню цін на ліки за рецептом, охорону здоров'я, інфраструктуру тощо. Ще одна історія фейкових новин - це ніколи не закінчується! Практично в будь-який час, коли я розмовляю по телефону з іноземним лідером, я розумію, що може бути багато людей із різних американських агентств, які слухають, не кажучи вже про тих, хто з іншої країни. Немає проблем! Знаючи все це, чи буде хтось настільки тупий, щоб повірити, що я сказав щось неприйнятне іноземному лідером під час такого потенційно "густонаселеного" дзвінка. Я б робив тільки те, що правильно, і робив би тільки добре для США! Президентський гарасмент!" - написав Трамп.