ДБР розслідує недбалість митників, які випустили з України авто з 650 тис. євро та ексдружиною Князєва

Державне бюро розслідувань почало кримінальне провадження про неналежне виконання службових обов’язків працівниками митного посту на Львівщині, через який з України виїхало авто з ексдружиною Князєва та 650 тис. євро

Про це повідомляє у Facebook прес-служба ДБР.

"Правоохоронці Республіки Польща затримали трьох громадян України та громадянина Хорватії на митному кордоні "Hrebenne - Рава-Руська" - у них вилучили незадекларовану готівку в сумі 650 тис. євро. До цього згадані особи безперешкодно пройшли митний огляд на українському пункті пропуску. Серед затриманих - колишня дружина одного із керівників Національної поліції України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 вересня ЗМІ повідомили про зупинку на кордоні з Польщею автомобіля, в якому перебувала ексдружина голови Нацполіції України Сергія Князєва, а також 500 тис. євро нібито без належного декларування.

Голова Нацполіції підтвердив факт зупинки авто, проте заперечив, що гроші не були задекларовані, а також пояснив їхнє походження і приналежність. Повідомлення про неналежне декларування коштів і причетність його ексдружини до їхнього транспортування Князєв назвав дезінформацією, інформаційною атакою та "брехнею, яка не має нічого спільного з реальністю".

У вівторок, 24 вересня, Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що йде у відставку.

Рolskie Radio повідомило, що районна прокуратура польського Замостя ініціювала розслідування щодо затриманих трьох громадян України і одного хорвата за підозрою у спробі відмивання коштів.