Рада НБУ розраховує на розширення повноважень та переобрала Данилишина

Рада Нацбанку ініціювала у парламенті розширення своїх повноважень з нагляду за діяльністю Нацбанку та продовжила роботу Богдана Данилишина на посаді голови Ради

Про це йдеться у прес-релізі Ради Нацбанку, який опублікував на своїй сторінці її голова Богдан Данилишин.

Зазначається, що повноваження голови Ради Нацбанку продовжили тимчасово. Вибори відбудуться найближчим часом. До його обов'язків та обов'язків Ради Нацбанку входить здійснення контролю за НБУ. Так, Нацбанк є незалежною інституцією, але підзвітний він є саме Раді Нацбанку.

У Раді НБУ також зазначають, що мають занадто малий штат та обсяг фінансових ресурсів, що призводить до того, що вони не можуть у повній мірі проаналізувати діяльність НБУ. Тому там пропонують парламенту надати їм додаткові повноваження та інструменти впливу на НБУ.

“За результатами аналізу набутого досвіду за останні 3 роки, можна виділити декілька аспектів, які варто врегулювати на законодавчому рівні для посилення позитивних тенденцій та послаблення негативних факторів. Серед них - розглянути можливість розширення повноважень Ради, надання їй статусу керівного органу НБУ, наділення більш дієвим інструментарієм у частині прийняття рішень у разі недосягнення поставлених перед НБУ цілей”, - йдеться у прес-релізі.