Справа "чорної роти" з "Беркуту". Відсторонені Рябошапкою прокурори вибачилися перед потерпілими

Попередня прокурорська група з судового процесу над розстрільною командою з міліцейського спецпідрозділу "Беркут" сьогодні, 28 грудня 2019 року, виступила із заявою

Своє усне звернення силовики оприлюднили в Київському апеляційному суді (вулиця Солом'янська, 2-а), передає Еспресо.TV з посиланням на Telegram-канал координатора молодіжної спільноти "Січ" Сергія Мазура, чиї представники постійно присутні на судах над колишніми "беркутівцями".

"Людей трохи більше, чим учора. З них чоловік 15-20 - родичі "беркутів" і їх "група підтримки",- зазначив він.

Читайте також: 9 фактів про нового генерального прокурора України Руслана Рябошапку

"Рябошапка сьогодні повністю прибрав старих прокурорів (відповідне рішення було оприлюднено учора, 27 грудня - ред.). Вони вибачились перед потерпілими і сказали, що їм соромно за все, що сьогодні відбувається. Їм подякували оплесками",- наголосив Мазур.

Читайте також: Володимир В'ятрович: Майдан був початком нашої визвольної війни, яка триває досі

"Ми вибачаємось перед потерпілими. Нам дуже соромно за те, що зараз відбувається" - заявив, зокрема, прокурор Олексій Донський.

"Сьогодні генпрокурор Рябошапка повністю прибрав Донського і його команду з групи прокурорів по "чорній роті" "Беркуту" через те, що вони не погодились відпускати убивць Небесної сотні і розвалювати справи Майдану.

Про Донського і його команду я можу сказати, що це професіонали і гідні люди. Усі ці роки вони не піддали сумніву моє враження про них. На жаль, такі речі не цінуються генпрокурором. На закон плюють, а суди ламають через коліно", - підсумував Мазур.