Якщо влада на завершальній стадії суду відпустить убивць з "Беркуту", це буде руйнування не тільки справедливості, а й держави, - Луценко

Справу про вбивства на Майдані треба спочатку довести до вироку суду, а лише потім проводити обмін ексберкутівців

Про це на своїй сторінці написав ексгенпрокурор Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

"Якщо суд над обвинуваченими в розстрілі 48 і пораненні 80 беззбройних майданівців тягнеться роками - це погано. Якщо влада на завершальній стадії відпускає підсудних і унеможливлює рішення суду, це руйнування не тільки справедливості, а й власне держави", - наголосив він.

Читайте також: Володимир В'ятрович: Майдан був початком нашої визвольної війни, яка триває досі

При цьому, за словами Луценка, захисників України наразі "є на кого" обмінювати.

На підтвердеження цих слів, політик навів відповідні статистичні дані.

"Я розумію, що треба витягувати з російських тюрем наших. Сам працював на обміни, під час яких додому повернулися сотні українців. Але, по-перше, за час моєї каденції було засуджено 1200 терористів і ще 1300 перебуває на стадії слідства. Тож міняти є на кого. По-друге, справу про вбивства на Майдані треба спочатку довести до вироку суду. І лиш затим - міняти. Непокаране зло регенерує себе. Невизнане зло в Москві оголосить себе добром і нищитиме правду, за яку віддали життя Герої Небесної Сотні", - заявив колишній генпрокурор.

Читайте також: 9 фактів про нового генерального прокурора України Руслана Рябошапку

Нагадаємо, 23 грудня тристороння контактна група досягла домовленості про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року. У той же вечір стало відомо, що українська сторона планує в рамках обміну полонених передати Росії та бойовикам ОРДЛО колишніх "беркутівців".