Особи з подвійним громадянством землю купувати не повинні, - Білецький

На законодавчому рівні слід встановити заборону на здійснення особами з подвійним громадянством купівлі-продажу української землі сільськогосподарського призначення

Про це голова партії "Національний корпус", засновник і перший командир добровольчого полку "Азов" Андрій Білецький заявив ввечері 7 лютого 2020 року під час дискусії з радником прем'єр-міністра Олексія Гончарука з економічних питань Олексієм Мушаком на одному з телеканалів, передає Еспресо.TV.

"Давайте Ви внесете правку, що люди з подвійним громадянством не мають права купувати", - звернувся Білецький до Мушака.

Представник уряду, своєю чергою, не висловився проти обмежень для тих, хто має більше ніж одне українське громадянство, а запропонував власне вирішення цього питання.

Читайте також: Земля і Зеленський. Як президент обирає між МВФ і Коломойським

"Там трішки не так треба, якщо Ви хочете це питання вирішити. І моя позиція була така: "Набувати право власності можуть лише громадяни України, які отримали це громадянство п'ять років тому". Тобто прожив в Україні п'ять років. І це у Вас знімає питання подвійного громадянства", - відповів радник прем'єра.

Білецького натомість такий підхід не задовольняє. 

Читайте також: Дев’ять з половиною місяців. Що досяг і де набрехав Зеленський?

За словами політика, якщо порядок продажу землі зрештою буде затверджено у тому вигляді, який пропонується зараз, протести не вщухатимуть.

"Люди будуть однозначно боротися за скасування цього закону. Боротися - це право людей. Людей, які працюють на землі", - наголосив Білецький.