Путін діє як рекетир. Створює проблеми, а потім допомагає їх "вирішувати", - політолог Тарас Возняк

В спілкуванні з іншими країнами та їхніми лідерами президент Росії Володимир Путін дотримується "типово рекетирського підходу". Й Володимир Зеленський тут не є виключенням

Про це заявив політолог, головний редактор часопису "Ї" Тарас Возняк в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка вийшла в ефірі телеканалу Еспресо.TV.

"Цю гру Путін веде не тільки з Зеленським. А як він затягнув туди Макрона? Тим самим способом. Спочатку зв'язав "жовтими жилетами", наробив проблем йому... Типово рекетирський підхід: спочатку робиш людині проблеми, після того підходиш: "Я могу их решить". Те саме з Україною. Наробив Україні проблеми, набагато більші, ніж ті "жовті жилети", але після того приходить: "Я могу Вам это решить", - пояснив політолог.

Читайте такожТаємниці дитинства Путіна: чужі сім'ї, постійне побиття прийомними батьками, зламана психіка

У зв'язку з цим, він порадив президенту Зеленському ніколи не зустрічатися з Путіним наодинці, лише при свідках.

"Боюся, що в психологічному плані Путін його (Зеленського - ред.), як вони кажуть, "сдєлал". Так само як він намагався "сдєлать" пані Меркель і Буша-молодшого. Більшу частину тих, із ким він зустрічався один-на-один, як от Шредера, він "сдєлал". І в результаті Шредер став його домашньою болонкою", - зазначив Возняк.

"Це абсолютні ілюзії такого юного політика, як Зеленський, ставати на прю з такими мастодонтами, як Путін. Це помилка особистісна і помилка політична", - підсумував експерт.